Officieel: Jaguar XE SV Project 8 Touring (2019)

Officieel: Jaguar XE SV Project 8 Touring (2019)Geen fan van de reusachtige spoiler achterop de XE SV Project 8? Twijfel niet langer, Jaguar heeft de oplossing!

Jaguar was initieel van plan om slechts 500 exemplaren van de XE SV Project 8 te bouwen en om de laatste exemplaren te verkopen brengen ze nu een Touring specification. Die doet het zonder opzichtige achtervleugel, in ruil krijg je een mini spoiler en aangepaste neus om het geheel zo aerodynamisch mogelijk te houden. Soortgelijk aan wat Porsche deed met de GT3 Touring!

Invloed op de prestaties heeft de Touring spec niet, de 5.0-liter Supercharged V8 is nog steeds goed voor 600 pk en 700 Nm. Daarmee kan je in 3,7 seconden naar 100 km/u accelereren en vervolgens doorknallen tot boven 300 km/u.

De Jaguar XE SV Project 8 Touring is beschikbaar in vier kleurtjes, zijnde Valencia Orange, Velocity Blue, Corris Grey Satin en het historische British Racing Green. Voorzien hiervoor minimaal 170.000 euro.

Lees hier onze rijtest met de Jaguar XE 2.0d R-Sport AWD!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...