MINI Countryman S E plug-in hybride krijgt grotere batterij

MINI Countryman S E plug-in hybride krijgt grotere batterijIn navolging van de BMW 225xe Active Tourer en 530e Berline update doet de MINI Countryman S E het vanaf heden met een grotere batterij, groter rijbereik en lagere CO2 uitstoot.

Vanaf juli zal de batterijcapaciteit van de milieuvriendelijke MINI Cooper S E Countryman ALL4 stijgen van 7,7 kWh naar 9,6 kWh (waarvan er slechts 8,82 kWh gebruikt wordt) zonder dat het formaat groeit, technisch zijn er dus geen aanpassingen nodig. Visuele verschillen zijn er bovendien niet, je kan zo’n Countryman PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) nog steeds herkennen aan zijn geelgroene logo’s en laadklep linksvoor.

Dankzij de grotere batterijlading stijgt het elektrisch rijbereik tot 57 km in de meest optimale opstandigheden, gezien de gemiddelde Belg slechts 30 km per dag doet moet dat volstaan om emissievrij door het leven te gaan. Dankzij de lagere CO2 uitstoot van minimum 39 g/km valt de MINI Countryman S E Plug-in Hybride opnieuw in de categorie van “echte” plug-in hybrides en bijhorend belastingsvoordeel.

De MINI Cooper S E Countryman ALL4 heeft een aanbevolen adviesprijs van 39.500 euro, inclusief twee laadkabels én ChargeNow laadpas.

Lees hier onze rijtest met de MINI Cooper Countryman S E!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...