Officieel: Hyundai Kona Hybrid (2019)

Officieel: Hyundai Kona Hybrid (2019)Na een benzine, diesel en zuiver elektrische versie is er nu ook een hybride uitvoering van de Hyundai Kona crossover!

Om te beantwoorden op de Europese vraag naar meer ecologische SUV (lees: crossover) modellen lanceert Hyundai nu de Kona Hybrid in navolging van een regulier benzine/diesel aanbod en de zuiver elektrische Kona Electric. Sinds 2017 zijn er alreeds 120.000 exemplaren verkocht van de Kona in Europa, een succes dat met de nieuwe aandrijflijn ongetwijfeld nog zal toenemen.

Net zoals de IONIQ Hybrid is de Kona Hybrid voorzien van de 1.6-liter “Kappa” benzinemotor (105 pk / 147 Nm) die waar nodig hulp krijgt van een elektromotor (43,2 pk / 170 Nm) en een 1,56 Wh batterij. Gecombineerd maakt dat 141 pk en 265 Nm, dit via een zestraps automaat met dubbele koppeling.

Visuele verschillen zijn er niet te bespeuren op de Hybrid badge achterop, witte accenten in het interieur en de exclusieve 16” of 18” velgen. Nieuw is wel de BlueLink technologie waarmee je via een handige smartphone-applicatie allerhande informatie/functionaliteit kan aanspreken.

De Hyundai Kona Hybrid is vanaf september 2019 beschikbaar bij je favoriete verdeelpunt, prijzen volgen later.

Lees hier onze rijtest met de Hyundai Kona 1.0 T-GDi!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...