Officieel: Opel Corsa-e (2019)

Officieel: Opel Corsa-e (2019)Opel lanceert eerst de elektrische Corsa-e stadswagen met 330 km rijbereik.

Na de vroegtijdige onthulling op het internet komt Opel nu zelf naar buiten met alle informatie omtrent de compacte Corsa stadswagen die zijn genen deelt met Peugeot 208. De Duitsers lanceren – gezien de tijdsgeest – de Corsa eerst in zijn elektrische variant maar op termijn volgt er uiteraard een Corsa met een reguliere benzinemotor. De kans bestaat dat de diesels geschrapt zullen worden. De driedeurs versie is sowieso al geschrapt, de zesde generatie Corsa komt er dus enkel als vijfdeurs.

De Opel Corsa-e is voorzien van een 50 kW batterij en 136 pk / 260 Nm sterke elektromotor, goed voor een rijbereik van 330 km (WLTP). Daarmee zit je in 8,1 seconden aan 100 km/u terwijl je maar 30 minuten nodig hebt om de Corsa-e op te laden (tot 80%) aan een snellader. Laden aan een reguliere laadpaal of 230V stopcontact kan uiteraard ook maar neemt (iets) langer in beslag, een proces dat je vanop afstand mooi kan mee volgen met de handige MyOpel app!

Met 4,06 meter is de nieuwe Opel Corsa ongeveer even groot als zijn voorganger, wel is de nieuweling 4,8 cm lager wat volgens de Duitsers een coupé-achtige vormgeving met zich meebrengt. Het lagere zwaartepunt komt bovendien het rijgedrag en de rijdynamiek ten goede met ondermeer een responsief stuurgevoel.

Het moderne interieur met volledig gedigitaliseerde cockpit kan zelfs geüpgraded worden met lederen zetels terwijl er nog moderne gadgets beschikbaar zijn zoals adaptieve IntelliLux LED Matrix verlichting, adaptieve cruise control, verkeersbordenherkenning, real-time verkeersinformatie, parkeerhulp en autonome botsdetectie/preventie.

De elektrische Opel Corsa-e maakt zijn werelddebuut op het Autosalon van Frankfurt in september, begin 2020 verwachten we hem in de showrooms. Prijzen zijn er nog niet.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...