Fusioneren Renault en Fiat?

Fusioneren Renault en Fiat?Een fusie onder gelijkenis stelt Fiat voor, iets waar Renault wel oren naar heeft…

Fiat – en meer specifiek de volledige FCA Group – heeft een vriendschappelijk fusievoorstel gepresteerd aan Renault met het oog op een “samensmelting onder gelijken” onder Nederlandse vlag (neutraal gebied dat bovendien fiscaal interessant is). Mocht het ooit zo ver lopen krijgen we de 3e grootste autobouwer ter wereld en indien Nissan en Mitsubishi (momenteel strategische Alliantie genoten) betrokken worden zijn ze zelfs de allergrootste voor Toyota en Volkswagen!

Renault liet al officieel weten dat ze het voorstel best genegen is en dus grondig zullen onderzoeken, na de recente miserie met Carlos Ghosn (gevallen Renault-Nissan topman) lijkt het alvast een interessant optie. Volgens de Italianen zou een samensmelting alvast een brede en complementaire merkenportefeuille met zich meebrengen die de volledige automarkt bedient (gaande van gezins-, sport- en luxewagens tot pickups en commerciële voertuigen).

Door te fusioneren kunnen Renault-Fiat ook beter omgaan met de peperdure investeringen die automerken momenteel moeten doen op vlak van elektrische wagens en plug-in hybride motoren om nog maar te zwijgen van de nakende revolutie qua zelfrijdende wagens, connected services en autodelen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...