Officieel: BMW 1-Reeks (2019)

Officieel: BMW 1-Reeks F40 2019De derde generatie BMW 1-Reeks is een feit, ditmaal met zowaar voorwielaandrijving.

Na meer dan één miljoen verkochte exemplaren van de 1-Reeks lanceert BMW nu de derde generatie (codenaam: F40) van haar compacte bolide. Dit enkel als vijfdeurs wegens een te beperkte interesse voor de driedeurs. Qua vormgeving maakt deze 1 overduidelijk de aansluiting met de X2 crossover en 2-Reeks Active Tourer en met een uitgebreide personalisatiegids en diverse uitvoeringen (Advantage, Luxury, Sport Line en M Sport) kan iedereen een gepaste configuratie maken.

Met ongeveer dezelfde buitenafmetingen (5 mm korter maar wel 34 mm breder en 13 mm hoger) doet de nieuwe 1-Reeks het met méér binnenruimte, specifiek voor het hoofd, ellebogen en de knieën. Met minimaal 380 liter bagageruimte is de koffer ook groter als voordien (+ 20 liter), met de achterbank plat loopt dat zelfs op tot 1.200 liter. Voor het eerst is de BMW 1-Reeks te verkrijgen met een elektrisch bedienbare kofferklep en/of elektrisch panoramisch zonnedak.

Net zoals de hoger gepositioneerde modellen maakt de 1-Reeks een stevige progressie op vlak van infotainment, connectiviteit, gadgets, veiligheid en rijhulpmiddelen. Denk aan het Operating System 7.0 infotainmentsysteem (inclusief Hey BMW spraakassistentie), inductielader, digitaal Live Cockpit Professional dashboard, een riant head-up display, Digital Key, Collision Warning, Driving Assistant met Lane Change Warning, Rear Collision Warning, Park Assistant en vele andere. Zoals vaak staan de leukste items wel op de optielijst.

Grootste nieuws is en blijft de introductie van voorwielaandrijving waarmee de 1-Reeks een van zijn USP’s (lees: de speelse achterwielaandrijving) overboord gooit. Dit om ondermeer schaalvoordelen te creëren gezien het gedeelde platform met de 2-Reeks Active Tourer en MINI’s. BMW benadrukt dat deze 1-Reeks even leuk moet sturen als voordien, iets dat we in de toekomst graag ontdekken. De beter uitgeruste modellen kan je opnieuw met xDrive vierwielaandrijving krijgen.

BMW zal de derde generatie 1-Reeks lanceren met twee benzine en drie diesels, op termijn zal het motorenaanbod ongetwijfeld groeien. Met de 118i (1.5-liter driecilinder, 140 pk / 220 Nm), M135i xDrive (2.0-liter viercilinder, 306 pk / 450 Nm), 116d (1.5-liter driecilinder, 116 pk / 270 Nm), 118d (2.0-liter viercilinder, 150 pk / 350 Nm) en 120d xDrive (2.0-liter viercilinder, 190 pk / 400 Nm) is er alvast een ruime keuze voorhanden. De BMW 116d, BMW 118d en BMW 118i komen standaard met een handgeschakelde zesbak terwijl een automaat (zeventraps Steptronic of achttraps Steptronic) beschikbaar is voor de krachtige motoren. De BMW 116d zal vermoedelijk opnieuw de favoriete smaak worden van de leasende Belg met slechts 100 g/km CO2!

De grote première van de BMW 1-Reeks zal plaatsvinden op het Autosalon van Frankfurt, in het laatste kwartaal verwachten we de compacte Duitser in de showrooms. Prijzen volgen later!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...