Officieel: Skoda Superb + Superb Combi facelift (2019)

Officieel: Skoda Superb + Superb Combi facelift (2019)Het vernieuwde Tsjechische topmodel overtuigt met nieuwe technologie, eleganter interieur én een veelbelovende (218 pk sterke) plug-in hybride-uitvoering!

Zoals verwacht (en aangekondigd) heeft Skoda haar vlaggenschip, de Superb, in het nieuw verstoken. De Superb is nog steeds te verkrijgen als Berline (625 liter laadvolume) en praktische Combi (660 liter laadvolume) uitvoering, desgewenst kan je die laatste vanaf nu zelfs als avontuurlijke Scout versie krijgen in navolging van de rest van het gamma.

De visuele verschillen zijn vooraan goed zichtbaar met een brede grille, LED lichtblokken (optioneel mét Matrix technologie) en prominent aanwezige dagrijverlichting. Achteraan is de bumper wat bijgeschaafd met een chroomstrip tussenin. In het interieur brengen de chroomdetails, nieuwe stoelbekledingen en kleurrijke contrasterende stiknaden een paar frisse toetsen. Desgewenst (lees: bijbetalen!) kan je het handige 10” digitale dashboard verkrijgen.

Qua motorengamma blijft het voor de Skoda Superb bij een resem benzine- en dieselmotoren, voor- of vierwielaandrijving en keuze tussen een manuele transmissie of efficiënte automaat. Gloednieuw is de Superb iV plug-in hybride-uitvoering die 218 pk / 400 Nm (40 g/km CO2) sterk is dankzij de intense samenwerking van een 1.4 TSI benzinemotor en 85 kW sterke elektromotor. Goed voor een elektrische autonomie van maximaal 55 km en een laadtijd van ongeveer 3,5 uur.

Begin 2020 mag je de vernieuwde Skoda Superb en Superb Combi in de showrooms verwachten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...