Officieel: Skoda Citigo-e iV (2019)

Officieel: Skoda Citigo-e iV (2019)Met de compacte Citigo-e iV heeft Skoda nu ook een elektrische wagen, in de (nabije) toekomst volgen er nog een resem!

Medio 2020 zal Skoda haar allereerste elektrische wagen op basis van het MEB platform (lees: VW ID3) lanceren, intussen hebben de Tsjechen met de Citigo-e iV (uitspreken als “eye vie”) alvast een elektrische stadswagen in de catalogus staan.

Voorin de Skoda Citigo-e iV zit er een 83 pk / 210 Nm (0 g/km CO2) sterke elektromotor die rekent op een 36,8 kWh batterij waarmee je maximaal 130 km/u kan rijden. Met een actieradius van 265 km heb je voldoende bereik voor de nodige stedelijke kilometers.

Snelladen behoort ook tot de kwaliteiten van de Skoda Citigo-e iV, hetzij met slechts 40 kW ipv de gebruikelijke 50 kW. Om de batterij volledig op te laden reken je dus best op een uurtje, een proces dat je bovendien gemakkelijk vanop afstand kan mee volgen via een handige app.

De Citigo-e iV kan je herkennen aan zijn dichte grille (in hetzelfde kleur als de carrosserie), geïntegreerde mistlampen en een volledig uitgeschreven merknaam achterop (à la Scala). De koffer slikt bovendien evenveel bagage als een reguliere Citigo, dus 250 liter of 923 liter met de achterbank plat.

Begin 2020 moet de Skoda Citigo-e iV – tezamen met de Superb plug-in hybride – bij de lokale verdelers opduiken, qua prijs zou de elektrische Tsjech onder de 20.000 euro blijven.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...