Dit is de nieuwe Opel Corsa! (2019)

Dit is de nieuwe Opel Corsa! (2019)Vroeger dan voorzien maken we kennis met de compacte Duitser.

Het had een groot feest moeten zijn op het Autosalon van Frankfurt (september 2019) maar een (digitaal) lek zorgt ervoor dat de nieuwe Corsa (codenaam: Corsa E) vroeger dan gepland het internet opduikt. En dat laten onze collega’s van Autoweek.nl niet zomaar links liggen… Ietwat jammer voor Opel maar geen nood, ze hebben nog altijd reden tot feesten!

Zo is de nieuwe Corsa, enkel te verkrijgen als vijfdeurs, voorzien van een guitige vormgeving die best goed plakt in combinatie met een frisse koetswerkkleur. Daarnaast zien we overduidelijk designelementen overkomen van de nieuwe Insignia en Grandland X. Het interieur oogt vrij strak met een unieke schakel/versnellingspook en cleane afwerking, benieuwd of dit een basisuitvoering betreft.

Onderhuids deelt de nieuwe Opel Corsa – dankzij de PSA overname – de nodige techniek met de Peugeot 208 waardoor beide compacte stadswagens het CMP platform delen. Daardoor is de nieuwe generatie zowel groter als lichter (hetzij in beperkte mate) én is er zelfs plaats voor een zuiver elektrische aandrijflijn en 50 kWh batterijpack (340 km rijbereik).

Meer Opel Corsa nieuws/informatie volgt ongetwijfeld in de komende weken/maanden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...