Preview: Volkswagen Golf (2019)

Preview: Volkswagen Golf 8 (2019)Stilaan maken we ons klaar voor de achtste generatie Volkswagen Golf!

Er zijn ongetwijfeld spannendere wagens dan een Volkswagen Golf, toch is de onthulling van de nieuwe compacte middenklasser uit Wolfsburg één van de grote nieuwigheden in autoland dit jaar. Initieel gingen we er vanuit dat de zuiver elektrische ID3 en Golf tezamen de show zouden stelen op het Autosalon van Frankfurt, nu blijkt dat de nieuwe Golf later dit jaar in oktober voorgesteld zal worden.

Op enkele eerste beelden zien we dat Volkswagen trouw blijft aan de gekende vormgeving, binnenin oogt alles wel een pak multimedialer (voor de hoger uitgeruste modellen?) met een digitaal dashboard en mooi ingewerkt infotainmentsysteem. En naast een riante hoeveelheid functietoetsen op het stuurwiel zijn het aantal fysieke knoppen doorheen het interieur vrij beperkt.

De achtste generatie Golf krijgt wederom een resem benzinemotoren én diesels ingelepeld terwijl een efficiënte(re) GTE plug-in hybride met groter rijbereik (+- 80 km) ook op de planning staat. Een nieuwe e-Golf iteratie zal er niet meer inzitten, daarvoor hebben ze nu de ID3 natuurlijk!

Meer informatie volgt in de komende maanden.

Preview: Volkswagen Golf 8 (2019)

Update 28/08: de ontwikkeling gaat zijn laatste rechte lijn in!

Preview: Volkswagen Golf (2019)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...