Officieel: Ford Focus ST Clipper (2019)

Officieel: Ford Focus ST Clipper (2019)Na de Focus ST hatchback lanceert Ford opnieuw een praktische (en snelle!) Focus ST Clipper uitvoering!

Zo’n potente Focus ST is ongetwijfeld dé leukste maar als daily driver wil je misschien net wat meer bagageruimte/praktisch gebruiksgemak. Daarvoor heeft Ford ook van de nieuwe Focus Clipper een ST uitvoering klaar. Net zoals bij de Focus ST is er hier keuze tussen een 2.3-liter EcoBoost benzinemotor (230 pk, met manuele zesbak of zeventraps automaat) of 2.0-liter EcoBlue diesel (190 pk, manuele zesbak).

Op visueel vlak doet deze Ford Focus ST Clipper het behoorlijk sportief met een stoere grille, minimum 18” velgen, dubbele uitlaat en een subtiele spoiler. Onderhuids is er sportophanging (-10 mm) voorhanden net zoals straffere dempers/remmen en een snellere stuurbekrachtiging. Optioneel kan je het geheel nog aandikken met een Performance Pack dat zoals bij de Fiesta ST onder andere adaptieve dempers, Track Mode en rode remschijven omvat.

Dit allemaal zonder te raken aan het laadvolume van 608 liter tot maximaal 1.653 liter met de achterbank plat. Tegen de zomer maken de nieuwe Focus ST en Focus ST Clipper hun opwachting in de dichtstbijzijnde Ford verdeler!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...