Officieel: McLaren GT (2019)

Officieel: McLaren GT (2019)McLaren zet in op functioneel – maar nog steeds razendsnel – gebruiksgemak met de gloednieuwe GT!

Het spraakmakende McLaren gamma omvat vandaag de dag (relatief) toegankelijke instappers zoals de 570S Spider, straffe sportwagens à la 720S Coupé en adembenemende bolides zoals de Senna en Speedtail. Met de GT (whats in a name…) heeft McLaren nu een comfortabele, luxueuze en praktische Grand Tourer in haar catalogus opgenomen. De 21” velgen achteraan (tov 20” vooraan) zijn eveneens een primeur voor de Britse sportwagenbouwer uit Woking.

De blitse vormgeving mag dan nog heel herkenbaar ogen, met een bagagevolume van 420 liter achteraan en 150 liter vooraan is de McLaren GT praktischer dan ooit én zelfs functioneler als pakweg een Golf. Dankzij een grote glazen achterklep en panoramisch glazen dak (wat je eenvoudigweg kan verdonkeren) oogt het allemaal nog ruimer!

Eveneens mooi meegenomen zijn de extra raampanelen achteraan (betere zichtbaarheid), extra isolatie (betere geluidsindruk), extra bodemvrijheid (110 mm tot maximaal 130 mm, handig voor verkeersdrempels) en een beter gedempte Comfort stand. De elektrisch verstelbare en verwarmbare stoelen zijn speciaal voor deze McLaren GT ontworpen, het Bowers & Wilkins premium audiosysteem met twaalf speakers inclusief koolstofvezel subwoofers is dan weer optioneel te verkrijgen.

De McLaren GT rekent op de gekende 4.0-liter V8 met 620 pk / 630 Nm die al zijn vermogen via een 7-traps automaat richting de achteras laat vloeien. In 3,2 seconden zit je desgewenst op 100 km/u en erna gaat het vlotjes door tot maximaal 326 km/u.

Je bestelbon McLaren GT bestelbon tekenen kan bij McLaren Brussels op de Louizalaan voor minimaal 200.000 euro, de eerste leveringen staan nog dit jaar op de agenda.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...