Officieel: Opel Grandland X Hybrid4 (2019)

Officieel: Opel Grandland X Hybrid4 (2019)Met de Grandland X Hybrid4 geeft Opel de aftrap van een (hernieuwd) elektrisch (plug-in) offensief!

Met de zuiver elektrische Ampera-E had Opel al vrij vroeg een elektrische wagen maar het bleef erna vrij stil hieromtrent. Nu ze onder de PSA vlag opereren kunnen ze beroep doen op nieuwe technologie en plannen ze een grootschalig offensief op vlak van elektrificatie van de Zafira, Corsa, Vivaro en toekomstige versie van de Mokka X. Een plug-in hybride versie van de Grandland X mag anderzijds nu al de spits afbijten!

De Grandland X Hybrid4 combineert een 1.6-liter benzinemotor met twee elektromotoren, lithium-ion batterijen (13,2 kWh) en een 8-traps automaat. Goed voor een gecombineerd vermogen van 300 pk (!) én zuiver elektrisch rijbereik van 50 km. Dit bij een normverbruik van 2,2 liter benzine per 100 km én CO2 uitstoot van slechts 49 g/km.

De batterijen zitten goed weggewerkt onder de achterbank waardoor het bestaande praktische gebruiksgemak van de Opel Grandland X niet verloren gaat. Dankzij een 7,4 kW laadsysteem duurt een volledige laadbeurt minder dan twee uur, onderweg probeert de Duits-Franse crossover waar nodig steeds zoveel mogelijk energie te recupereren.

Visuele verschillen tussen een reguliere Grandland X en de Grandland X Hybrid4 plug-in hybride zijn er niet. Prijzen zal Opel later communiceren in de aanloop van de marktlancering!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...