Preview: Mercedes-AMG GLS63 (2020)

Preview: Mercedes-AMG GLS63 (2020)Waarom zou de gloednieuwe Mercedes GLS géén AMG derivaat krijgen?

SUV’s en sportiviteit mogen dan elkaars tegenpolen zijn, autoconstructeurs bewijzen dat die unieke combinatie zeker gesmaakt kan worden. Zo heeft Das Haus zowel van de GLA, GLC, GLE en G-Klasse een aantrekkelijke AMG uitvoering dus waarom zou de riante GLS die dans ontspringen? En zeker nu BMW een X7 M overweegt.. En in het verleden was er bovendien ook al een GLS63 AMG!

Voorzien van een agressieve Panamericana grille, brede heupen, grote velgen, rode remkauwen en een vierdelige uitlaat kan de toekomstige GLS63 AMG direct zijn intenties op visueel vlak kenbaar maken, binnenin moet hetzelfde mogelijk zijn met een genereuze hoeveelheid chroom, alcantara en contrasterende stiknaden. En dit voor alle zeven (!) inzittenden. Photoshopper X-Tomi laat hier alvast zien hoe het moet.

De getalenteerde AMG ingenieurs uit Affalterbach hebben met de 4.0-liter V8 eveneens de perfecte krachtbron voorhanden in combinatie met de 9-traps automaat en slimme 4MATIC+ vierwielaandrijving. Gaande van de C63 tot AMG GT 4-Door levert deze aandrijflijn maar 476 pk tot 639 pk, aan kracht sowieso geen gebrek om deze Duitse kolos vlot in bewegen te krijgen.

Of Mercedes (opnieuw) met een GLS63 AMG op de proppen zal komen moet de (nabije) toekomst uitwijzen, een luxueuze(re) G-Klasse Maybach uitvoering staat sowieso al op de planning!

Preview: Mercedes-AMG GLS63 (2020)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...