Officieel: Volkswagen ID.3 (2019)

Officieel: Volkswagen ID.3 (2019)Voor de volledige onthulling moeten we nog wachten tot september maar Volkswagen komt nu al met de nodige details – én richtprijs! – van de veelbelovende en zuiver elektrische ID.3!

Vergeet de e-Golf, vanaf begin 2020 komt de ID.3 ten tonele die een ware elektrische revolutie op gang zal trekken voor Volkswagen. Want na de zuiver elektrische hatchback volgen er nog koetswerkvormen (berline, busje, crossover, SUV, …) zoals we doorheen de jaren alreeds konden zien met de diverse ID. CROZZ, ID. VIZZION and ID. ROOMZZ concepten. Allen zullen ze een nummer meekrijgen waardoor de link met de Tesla Model 3 en Polestar 2 niet onder stoelen of banken wordt gestoken.

Volgens de Duitse autobouwer uit Wolfsburg wordt de ID.3 dé belangrijkste Volkswagen in haar geschiedenis na de Golf en Beetle, een statement dat kan tellen. De volledige onthulling zal plaatsvinden op het Autosalon van Frankfurt 2019 in september, al kan je met een voorbetaling van 1.000 euro alreeds een exemplaar reserveren. Daarvoor heeft Volkswagen de orderboeken geopend in 29 landen waaronder België, Noorwegen, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Jaarlijks wil Volkswagen minimaal 100.000 ID.3’s leveren!

De Volkswagen ID.3 zal beschikbaar zijn met drie verschillende batterijen zonder de capaciteit (op dit moment) te vermelden, goed voor een rijbereik van 330 km, 420 km of 550 km (WLTP). Allen doen ze het met een intelligent navigatiesysteem, LED verlichting en een kleurrijke interieurdesign, desgewenst kan je ondermeer een head-up display, groot panoramisch zonnedak en een duo tone koetswerkkleur verkrijgen.

Volkswagen maakt zich sterk dat de basisversie van de ID.3 onder de 30.000 euro zal duiken (vanafprijs) terwijl de krachtigste topversie niet meer dan 50.000 euro mag kosten. Om de lancering kracht bij te zetten komt er een ID.3 1ST special edition (420 km rijbereik) in een oplage van 30.000 stuks. Voor deze hippe lanceringsversie heb je minimaal 40.000 euro nodig maar in ruil mag je ondermeer het eerste jaar gratis “tanken” (lees: laden) aan de snelle IONITY laadpalen!

De ID.3 productie werd toegewezen aan de VW fabriek van Zwickau in Duitsland, nog voor het einde van het jaar moeten daar de eerste exemplaren van de band rollen. Midden 2020 krijgen de early adopters hun 100% elektrische hatchback (formaat Golf) geleverd.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...