Officieel: Hyundai IONIQ Electric facelift (2019)

Officieel: Hyundai IONIQ Electric facelift (2019)Na de IONIQ Hybrid en IONIQ Plug-in Hybrid krijgt Hyundai de zuiver elektrische IONIQ Electric een soortgelijke update met krachtige batterijen en dus een groter rijbereik.

Hyundai wist sinds de lancering in 2016 alreeds 60.000 exemplaren van de milieuvriendelijke IONIQ te verkopen, afhankelijk van je noden is er een IONIQ Hybrid, IONIQ Plug-in Hybrid en IONIQ Electric voorhanden. Die eerste twee werden alreeds opgefrist en nu ondergaat de 100% elektrische variant eenzelfde lot.

Naast een nieuwe grille, enkele details, nieuwe technologie/rijhulp en extra personalisatie profiteert d vernieuwde Hyundai IONIQ Electric grotendeels van een grotere batterij. Deze groeit van 28 kWh tot 38,3 kWh (net zoals de Kona Electric) waardoor het rijbereik met 294 km (WLTP) tot 36% hoger uitvalt. De elektromotor is 136 pk / 295 Nm sterk (ipv 120 pk) en dankzij een ingebouwde AC lader van 7,2 kW (ipv 6,6 kW) gaat het (snel)laden vlotter dan ooit!

De bijgeschaafde IONIQ Hybrid en IONIQ Plug-in Hybrid staan tegen de zomervakantie bij je favoriete Hyundai verdeelpunt te blinken met hun ecologische inborst, voor de vernieuwde IONIQ Electric moet je geduld hebben tot september 2019.

Lees hier onze rijtest met de Hyundai IONIQ Electric!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...