Officieel: Tesla Model S + Model X update (2019)

Officieel: Tesla Mode S + Model X update (2019)Tesla voorziet de Model S berline en Model X SUV van een handige upgrade, extra rijbereik en een nieuw instapmodel.

Terwijl de Model 3 veelvoudig zijn intrede maakt bij de Belgische early adopters sleutelt Tesla eveneens aan de Model S berline en Model X SUV. Dankzij verbeterde aandrijflijntechnologie doen deze elektrische wagen het met extra rijbereik, de 100 kWh batterijpack blijft anderzijds wel behouden net zoals de gekende – klassieke – vormgeving.

Zo ligt er bij de vernieuwde Model S en Model X nu een motor met permanente magneet voorin (ipv inductiemotor) wat alleen al voor 10% meer rijbereik zorgt. Daarnaast kunnen ze tot 200 kW snelladen aan de nieuwe Supercharger (v3), aan de oude exemplaren (v2) gaat het toch tot 145 kW. Dit terwijl de adaptieve ophanging in alle gevallen zijn beste beentje voorzet, niet enkel om het comfortniveau te verhogen maar ook om zo aerodynamisch mogelijk (lees: zuinig) door het leven te gaan.

Naast de onderhuids aanpassingen introduceert Tesla opnieuw een instapversie voor de Model S en Model X die ze – net zoals bij de Model 3 – tot Standard Range doopten. Daarmee loopt het aanbod van alle beschikbare modellen mooi gelijk met de Long Range en Performance uitvoering.

Tesla Model S gamma
Standard Range – 458 km rijbereik – vanaf 82.400 euro
Long Range – 595 km rijbereik
Performance – 555 km rijbereik

Tesla Model X gamma
Standard Range – 402 km rijbereik – vanaf 87.100 euro
Long Range – 523 km rijbereik
Performance – 490 km rijbereik

Lees hier onze rijtest met de Tesla Model S P100D!
Lees hier onze rijtest met de Tesla Model S 100D!
Lees hier onze rijtest met de Tesla Model X P100D!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...