Video: Autocar test de Volkswagen T-Cross (2019)

Video: Autocar test de Volkswagen T-Cross (2019)Met de nieuwe Volkswagen T-Cross krijg je nog meer keuze(stress) in het segment van de funky crossovers!

Met een T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace en Touareg is het SUV gamma van Volkswagen alreeds ruim vormgegeven, toch was er onderaan het gamma – de Cross Up! even buiten beschouwing gelaten – nog ruimte voor een stoere/praktische crossover. Met de gloednieuwe T-Cross heeft Volkswagen dat gaatje nu opgevuld, dankzij de innige band met de Polo kon de ontwikkeling snel/efficiënt gebeuren.

Met de T-Cross komt de Duitse autoconstructeur uit Wolfsburg redelijk laat meespelen in dit bijzonder populaire segment, gelukkig kunnen ze terugvallen op een functionele vorm, verregaand configureerbaar (en uitermate hip?) lijnenspel, toegankelijke motoren/technologie en een ijzersterk merkimago. Die voordelen in combinatie met de klassieke plus-punten (hoge zitpositie, gemakkelijke instap, goed zicht rondom, …) en een correcte vanafprijs van (nipt) minder dan 20.000 euro lijkt de T-Cross op weg naar een succesverhaal. Matt Saunders van Autocar neemt ons alvast mee voor een eerste kennismaking in het zonnige Mallorca!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...