Getest: Continental Black Chili Driving Experience (2019)

Getest: Continental Black Chili Driving Experience (2019)Onder de Black Chili Driving Experience noemer nodigt bandenboer Continental je (opnieuw) uit om in het prachtige Zuid-Frankrijk maar liefst zes sportieve bolides aan de band/tand te voelen!

Niet twijfelen, inschrijven doe je via www.blackchili.be

In de bijzonder competitieve bandensector moeten producenten alles uit de kast halen om zowel automerken als consumenten – doorheen alle segmenten – voor zich te winnen. De ene doet daarvoor beroep op pseudo-wetenschappelijk onderzoek en een rijkelijke geschiedenis, de andere probeert zich op diverse vlakken te onderscheiden met aantrekkelijke evenementen.

Getest: Continental Black Chili Driving Experience (2019)

Tot die laatste behoort het Duitse Continental – dat zich naast autobanden ook intens bezighoudt met wielersport, auto-elektronica, technologie, remsystemen en aandrijflijnen – gezien haar noemenswaardige “live marketing” geschiedenis. Zo was er de legendarische Conti4x4Trophy rally waarbij Jan Modaal – met professionele ondersteuning – de woestijn introk met onverwoestbare SUV’s en passend rubber .. om het ook nog eens heelhuids te overleven.

Getest: Continental Black Chili Driving Experience (2019)Getest: Continental Black Chili Driving Experience (2019)

Hoe succesvol het Conti4x4Trophy concept ook mocht zijn, tegen 2015 was de tijd rijp voor een waardige nieuwkomer: de Black Chili Driving Experience. Een wedstrijdformule voor duo’s met als beloning doorheen het prachtige Andalusië trekken in blitse sportwagens om zo de high performance banden in optimale omstandigheden te testen. Zo eenvoudig als het geniaal is! De Black Chili benaming verwijst naar de gelijknamige (geheime) rubbersamenstelling van Continental die een betere grip en korte remafstanden garandeert, zowel op natte als droge wegen.

Getest: Continental Black Chili Driving Experience (2019)

In de voorbije jaren speelden er bijna 20.000 kandidaten mee met de Black Chili wedstrijd waarvan er slechts honderden de roadtrip van hun leven wonnen. De interesse van andere Continental regio’s bleef niet uit waardoor het Belux event intussen uitgroeide tot een internationaal event! Niet geheel onlogisch omdat de Black Chili Experience zowel interessant is voor de B2B (verdelers) als B2C (consument) markt. Sinds 2018 trekt het Continental Black Chili Driving Experience naar Côte d’Azur (Frankrijk) met een nieuw wagenpark, de professionele omkadering, prachtige omgeving en perfecte roadbooks blijven onaangeroerd.

Getest: Continental Black Chili Driving Experience (2019)Getest: Continental Black Chili Driving Experience (2019)

Deelnemen is heel eenvoudig al zal je de nodige motivatie, creativiteit, enthousiasme en doorzettingsvermogen moeten opbrengen om uiteindelijk bij de gelukkigen te horen! Met dé perfecte teamgenoot moet je eerst door de online challenges zwoegen én een blitse promovideo maken. Erna volgt een selectiedag waarbij praktijktesten (noodstop, slipcontrole, kaartlezen, …) zich afwisselen met de nodige theorie (Continental gamma, rubbersamenstelling, slijtage, ….).

Getest: Continental Black Chili Driving Experience (2019)

Dit uiteraard allemaal in een leuke/aangename sfeer maar de organisatie laat geen kans onbenut om je als dé perfecte (lees: waardige) Continental ambassadeur door het leven te laten gaan. Cowboys (m/v/x) zullen hier sowieso door de mand vallen. De winnende teams vertrekken dan in de zomer voor de driedaagse van hun leven in Zuid-Frankrijk terwijl de diehards zich daar blijven smijten op de vele quizmomenten om zo als eindwinnaar uit de bus te komen.

Getest: Continental Black Chili Driving Experience (2019)Getest: Continental Black Chili Driving Experience (2019)

Als uitverkorene word je opgewacht in het zonnige Nice door een resem prachtige bolides*, gaande van de Audi RS3 Sportback (400 pk / 480 Nm), BMW M240i Cabrio (340 pk / 500 Nm), Mercedes-AMG C43 Cabrio (376 pk / 520 Nm), Porsche 718 Boxster (300 pk / 380 Nm), Jaguar i-Pace (400 pk / 700 Nm) tot de Ford Mustang GT Convertible (450 pk / 530 Nm). Doorheen drie intensieve dagen zal elk team met elke wagen gereden hebben, dit gedurende ongeveer 300 km langs de mooiste locaties in de Provence.

Getest: Continental Black Chili Driving Experience (2019)

Door in uitdagende omstandigheden – zowel op vlak van routes als wagenpark – krijgt iedere deelnemer heel wat inzicht in de kwaliteit van de Continental banden die in diverse vormen aanwezig (SportContact, PremiumContact, EcoContact, ContiSportContact, AllSeasonContact, …) zijn. Tezamen met de (beperkte) theorie leer je ook snel het belang van een kwalitatieve (zomer/winter)band op een premium wagen, iets waar een vermogende doelgroep zeker oren naar zal hebben. Je krijgt ook inzicht in de immense inspanningen die bandenconstructeurs leveren om de perfecte band te ontwikkelen.

Conclusie
In naam van de journalistieke wetenschap hebben we voor jullie de vernieuwde Continental Black Chili Driving Experience al eens uitgetest. Zo doorkruisten we in diverse sportwagens de prachtige Côte d’Azur regio met perfect uitgestippelde routes. Bovendien konden we op die manier de veelbelovende woorden omtrent het prestatiepotentieel, grip en duurzaamheid van de Continental Black Chili banden in de praktijk. Het Black Chili gebeuren is en blijft een marketing event maar wel eentje waarvan we héél grote fan zijn. Een aanrader voor de autoliefhebber én de levensgenieter!

Praktisch:

  • 1 april 2019: start online registratie/wedstrijd
  • 5 Mei 2019: einde online registratie
  • 19 Mei 2019: finale selectiedag op “een geheime locatie”
  • 16-20 juni 2019: Roadtrip Black Chili Driving Experience in Zuid Frankrijk

Niet twijfelen, inschrijven doe je via www.blackchili.be

Getest: Continental Black Chili Driving Experience (2019)

* in de zomer van 2018 waren de Tesla Model S en Range Rover Velar aanwezig ipv Jaguar i-Pace en Ford Mustang.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...