Officieel: Ford Explorer Plug-in Hybrid (2019)

Officieel: Ford Explorer Plug-in Hybrid (2019)De grote Ford Explorer SUV met zeven zitplaatsen maakt later dit jaar zijn Europees debuut, exclusief als 450 pk sterke plug-in hybride!

Naast een nieuwe Kuga heeft Ford nog SUV nieuws voor ons voor 2019, de zevenzits Explorer maakt namelijk voor het eerst de oversteek van ‘Murica naar Europa om hier het mooie weer te maken tezamen met de EcoSport, Kuga en Edge.

In de Verenigde Staten is de Explorer de bestverkopende SUV van Ford waardoor de Blauwe Ovaal het hier ook wil proberen. De zesde generatie Ford Explorer werd ginds begin dit jaar al voorgesteld, speciaal voor de Europese markt komt er nu een potente plug-in hybride versie.

Zo krijgt de Explorer Plug-in Hybrid een 3.0-liter EcoBoost V6 benzinemotor (350 pk) die samenwerkt met een elektromotor (100 pk) waardoor het gecombineerd vermogen oploopt tot 450 pk en 840 Nm! Dankzij een 13,4 kWh lithium-ion batterij kan de SUV in optimale omstandigheden tot 40 kilometer volledig elektrisch rijden, opladen kan via een stekker (rechtsvoor) of onderweg dankzij doorgedreven remenergierecuperatie. Met vier verschillende modi (EV Auto, EV Now, EV Later en EV Charge) hanteer je het juiste EV-programma op het juiste moment.

Vierwielaandrijving is standaard net zoals de 10-traps automaat (uit de vernieuwde Mustang), met een trekvermogen van 2.500 kg kan je ook het nodige verplaatsen. Op onverharde ondergrond (offroad) moet de Explorer Plug-in Hybrid zich eveneens kunnen bewijzen dankzij handige hulpmiddelen zoals Hill Descent Control en het Terrain Management System met zeven (!) verschillen rijmodi (Normal, Sport, Trail, Tow/Haul, Eco, Deep Snow en Sand).

De Explorer Plug-In Hybrid wordt in Europa geleverd als ST-Line (focus op sportieve details) of als Platinum (focus op luxe en comfort) met hoe dan ook 20” velgen, verwarmbare/gekoelde elektrisch verstelbare zetels vooraan, een verwarmbare tweede zitrij, een inductielader voor moderne smartphones, een verwarmbaar stuurwiel en verdonkerde ramen achteraan.

Qua gadgets bemerken we het SYNC3 infotainmentsysteem met Apple CarPlay / Android Auto ondersteuning en een 12” digitaal dashboard. De Ford Explorer Plug-in Hybrid biedt plaats aan zeven inzittenden over drie rijen, de achterste gaan eenvoudig neer dankzij het EasyFold systeem. Zo verkrijg je maximaal 2.274 liter bagageruimte. Tevens zijn er twaalf (!) bekerhouders beschikbaar net zoals een arsenaal aan actieve en passieve veiligheidssystemen.

Een Belgische prijs van de Explorer Plug-in Hybrid heeft Ford nog niet gecommuniceerd.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...