Officieel: Volvo S60, V60 en XC60 Polestar Engineered (2019)

Officieel: Volvo S60, V60 en XC60 Polestar Engineered (2019)Onder de Polestar Engineered noemer krijgen de T8 versies van de S60, V60 en XC60 een snuifje extra sportiviteit én pk’s!

Terwijl Polestar zich volop bezighoudt met de ontwikkeling van de Polestar 1 en Polestar 2 voorzien ze tussendoor ook nog een krachtigere versie van de S60 Berline, V60 Break en XC60 SUV. Daarbij starten ze met de T8 Twin Engine uitvoering die in basisvorm alreeds een gezonde 390 pk levert. Door te kiezen voor de Polestar Engineered uitvoering loopt dat vermogen op tot 405 pk waarvan er 318 paarden afkomstig zijn van de 2.0-liter benzinemotor, de rest levert een krachtige elektromotor.

Tevens voorziet Polestar een update/upgrade voor het onderstel met instelbare Öhlins schokdempers, 19” of 21” lichtmetalen velgen, karakteristieke uitlaatmonden, unieke grille (inclusief Polestar logo), grijpgrage remmen en goudkleurige details binnenin.

Met de T8 Polestar Engineered kan, afhankelijk van het gekozen model, 44 tot 53 kilometer volledig elektrisch gereden worden terwijl de er ook puike prestatiecijfers aanwezig zijn. Initieel start Volvo met de S60 Polestar Engineered en XC60 Polestar Engineered, de V60 volgt binnen afzienbare tijd.

Lees hier onze rijtest met de Volvo XC60!
Lees hier alles omtrent de Volvo V60 Break!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...