500.000ste Skoda Superb van de derde generatie rolt van de band (2019)

500.000ste Skoda Superb van de derde generatie rolt van de band (2019)Net voor de langverwachte Superb facelift haalt het vlaggenschip van Skoda een indrukwekkende mijlpaal.

De Skoda Superb zag het levenslicht in 2001 en is vandaag de dag goed voor meer dan 1,25 miljoen verkochte exemplaren waardoor hij aanzien mag worden als een van de meest succesvolle wagens binnen dit segment. De Superb rolt van de band in vijf verschillende fabrieken in Kvasiny (Tsjechië), Aurangabad (India), Nanjing (China), Ust-Kamenogorsk (Kazakhstan) en Solomonovo (Oekraïne). In België haalde de Skoda Superb het (wereld)nieuws toen ondernemer Marc Coucke in volle Eurocrisis hiervoor zijn Bentley inwisselde.

Sinds 2015 zitten we in de derde Superb levenscyclus met een berline en praktische Combi break, net alvorens de logische facelift zich dreigt aan te bieden laat Skoda weten dat ze hiervan de kaap van 500.000 geproduceerde wagens hebben bereikt. Feest!

Begin 2019 komt een vernieuwde Superb ten tonele waarbij er niet geraakt zal worden aan de kwalitatieve bouw, scherpe prijs en riante binnenruimte. Wel introduceert de Tsjechische autobouwer hier voor het eerst een plug-in hybride aandrijving die voor (nog) zuinigere prestaties zal zorgen. Hopelijk volgt er ook eindelijk een Superb RS!

Lees hier onze rijtest met de Skoda Superb Combi 2.0 TSI 280!
Lees hier onze rijtest met de Skoda Superb Combi 1.4 TSI 4×4!

500.000ste Skoda Superb van de derde generatie rolt van de band (2019)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...