Teaser: Porsche Taycan (2019)

Teaser: Porsche Taycan (2019)Nog even geduld, de zuiver elektrische Porsche Taycan (voordien Mission E) berline komt er bijna aan!

Op het Autosalon van Frankfurt (midden september) pakken traditiegetrouw de Duitse automerken stevig uit met hun premières en nieuwigheden, dit jaar draait het bij Porsche om de (grootschalige!) onthulling van de Taycan. Deze zuiver elektrische berline (formaat Panamera) ging voordien door het leven als Mission E Concept. Alreeds 20.000 bestelbonnen zouden er al getekend zijn, ietwat mager tegenover de 400.000 exemplaren voor de Model 3 van Tesla.

Tot de onthulling in Frankfurt (of kort voordien) zal Porsche ons warm maken met diverse teasers, beelden en informatie. Zo gaven ze al mee dat de Taycan rekent op 600 pk en een rijbereik van 400 à 500 km dankzij twee elektromotoren én een slimme batterij. De befaamde 0-100 sprint moet doenbaar zijn in minder dan 4 seconden.

Wie nu al een handtekening zet krijgt – als alles goed loopt – tegen het einde van het jaar zijn elektrische Porsche afgeleverd in een Porsche Centre naar keuze, prijsmatig zou de Taycan een soortgelijke (basis)prijs meekrijgen van de Panamera. Reken dus op 100.000 euro, exclusief het broodnodige personalisatie/optiebudget.

Voor wie liever een meer praktische koetswerkvorm verkiest is er ook al goed nieuws, de Taycan Cross Turismo (op basis van de Panamera Sport Turismo?) gaat midden 2020 in productie!

Teaser: Porsche Taycan (2019)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...