Officieel: Audi A3 Sportback g-tron (2019)

Officieel: Audi A3 Sportback g-tron (2019)De Audi A3 Sportback g-tron doet het vanaf heden met een nieuwe motor, méér technologie en een grotere CNG tank!

Naast de A4 Avant en A5 Sportback kan je bij Audi ook een A3 Sportback verkrijgen die op aardgas (CNG; Compressed Natural Gas) loopt. Die alternatieve brandstofvorm wint al enkele jaren aan populariteit, niet onlogisch gezien de milieuvriendelijke(re) verbranding, zuinigheid en groter netwerk aan CNG tankstations.

De A3 Sportback g-tron doet het vanaf nu met de 131 pk sterke 1.5-liter TFSI (ipv een 1.4 TFSI met 109 pk) die zowel op aardgas als benzine kan lopen. Daarvoor rekent hij in de eerste plaats op drie ijzersterke gastanks (18 kg) met een benzinetank van 9 liter voor verplaatsingen in geval van nood (en een lege CNG tank). Met een volle CNG tank geraakt de grotere A3 tot 400 km ver met een beperkte CO2 uitstoot van 95 g/km!

De Audi A3 Sportback g-tron maakt binnenkort zijn intrede bij de Belgische verdeelpunten met de 7-traps S-Tronic transmissie, een prijs volgt later. Reken op ongeveer 31.000 euro!

Lees hier onze rijtest met de Audi A5 Sportback g-tron!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...