Volvo beperkt de topsnelheid tot 180 km/u vanaf 2020

Officieel: Volvo S60 Berline (2018)Alles voor de veiligheid aldus Volvo.

Als moraalridder trendsetter op vlak van veiligheid komt Volvo met een opmerkelijke actieplan naar buiten, namelijk het limiteren van de topsnelheid bij alle nieuwe modellen. Vanaf 2020 zal je op die manier maar maximaal 180 km/u kunnen rijden. Op die manier willen ze écht werk maken van hun belofte om nooit meer betrokken te zijn bij een (dodelijk) ongeval.

Of Jan Modaal hiervan – tegen 2020 – nog wakker van zal liggen is nog maar de vraag want de momenten dat je écht 180 km/u en meer wil/kan/mag rijden zijn eerder beperkt. Tenzij je frequent op de Duitse Autobahn vertoeft!

Behalve de geplande snelheidsbeperking onderzoekt Volvo eveneens hoe een combinatie van slimme snelheidscontroles en location based technologie in de toekomst de snelheid van haar auto’s in de buurt van scholen en ziekenhuizen zou kunnen beperken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...