Jaguar I-Pace verkozen tot Car of the Year 2019

Jaguar I-Pace verkozen tot Car of the Year 2019De zuiver elektrische Jaguar I-Pace SUV neemt de prestigieuze prijs maar al te graag in ontvangst!

Zoals de – intussen achtjarige – traditie het wil weten we aan de vooravond van het Autosalon van Genève wie de prestigieuze prijs van “Car of the Year” mag verzilveren. Uit een grote groep konden de Mercedes A-Klasse, Peugeot 508, Citroen C5 Aircross, Ford Focus, Kia Ceed, Alpine A110 en Jaguar I-Pace deze 2019-editie een shortlist verzilveren, die laatste kaapte in een spannende finale zowaar het goud weg van de speelse Fransman!

Ook de Ceed, Focus en C5 Aircross konden heel wat punten verzamelen, toch prees de internationale jury van Europese autojournalisten uit 23 landen (waaronder twee Belgen) de I-Pace voor zijn looks, techniek en afwerking. Na de Nissan Leaf is het pas de tweede zuiver elektrische wagen die zich tot COTY kroonde, het is tevens de allereerste (!) Jaguar.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...