Belgische prijs Mercedes CLA Coupe (2019): vanaf 30.613 euro

Belgische prijs Mercedes CLA Coupe (2019): vanaf 30.613 euroDe compacte vierdeurs coupé komt met een premium prijskaartje.

In navolg van de productiestart in Hongarije staat de tweede generatie (sexy) CLA Coupé in de catalogus van Mercedes België. Bestellingen worden reeds opgenomen en tegen de zomervakantie verwachten we de eerste leveringen, na verloop van tijd volgt er (opnieuw) een praktische CLA Shooting Brake variant!

De CLA180 Coupé is met een vanafprijs van 30.613 euro de meest toegankelijke, voor dat bedrag krijg je een 136 pk sterke compacte vierdeurs premium coupé met manuele zesversnellingsbak. De CLA180d Coupé met 116 pk is de goedkoopste dieselversie voor 34.364 euro al krijg je dan wel de 7-traps automaat mee.

Hoger in de hiërarchie staat momenteel aan benzinezijde een CLA200 (163 pk), CLA220 (190 pk, optioneel met 4MATIC) en CLA250 (224 pk), een dieselalternatief voor de CLA180d is er momenteel nog niet. Maar Das Haus zal ongetwijfeld het CLA Coupé motorengamma nog uitbreiden waarbij het uitkijken is naar de CLA AMG derivaten.

Op vlak van design, techniek, rijhulp en connectiviteit loopt de nieuwe CLA uiteraard gelijk met de nieuwste generatie A-Klasse. Nieuw is wel dat er sinds kort een A-Klasse Berline is met eenzelfde vormgeving als de CLA, al is die laatste ongeveer 2.400 euro duurder!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...