Officieel: Jaguar XE update (2019)

Officieel: Jaguar XE update (2019)De opgefriste Jaguar XE komt met een modern uiterlijk en hoogtechnologisch interieur.

Jaguar heeft de gewoonte om elk jaar een beperkte update uit te brengen (MY oftewel Model Year) waarmee de knappe bolides interessant blijven, de visuele verschillen zijn op die manier wel minder ingrijpend wanneer je een klassieke facelift na 3 à 4 jaar zou plannen.

De Jaguar XE (MY20) doet het met nieuw ontworpen bumpers en een grille die meer aanleunt bij de E-Pace en F-Type. Full LED lichtblokken voor- en achteraan zijn eveneens nieuw met een de karakteristieke “J-Blade” lichtsignatuur. In de personalisatiecatalogus verwelkomen we nieuwe mogelijkheden voor de S, SE en HSE uitvoeringen en de sportieve R-Dynamic afwerking.

Binnenin de XE vind je echter de grootste veranderingen. Van de I-Pace komt niet enkel het stuurwiel over, ook het Touch Pro Duo infotainmentsysteem maakt hier zijn intrede met twee (10” en 5”) haarscherpe touchscreens voor de navigatie, multimedia, connectiviteit aan te spreken. Nog meer digitale schermen vinden we in de Clearsight achteruitkijkspiegel terug die verbonden is met de achteruitrijcamera met breedhoeklens.

Op vlak van motoren zijn er eveneens ingrijpende nieuwigheden. Zo verdwijnt de 2.0-liter benzinemotor met 200 pk, instapper van dienst wordt een 2.0-liter met 250 pk (P250). Hetzelfde motorblok kan je ook krijgen met 300 pk (P300), optioneel is er vierwielaandrijving voorhanden. Het dieselgamma omvat momenteel enkel de D180 met .. 180 pk en 430 Nm!

Standaard beschikt de Jaguar XE over een automatische 8-traps automaat, 18” velgen, (elektrisch verstelbare) lederen zetels, parkeerhulp, achteruitrijcamera en een behulpzame rijstrookassistent.

De XE (MY20) is alreeds beschikbaar bij je favoriete Jaguar verkooppunt voor minimaal 42.890 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...