Officieel: Audi R8 V10 Decennium special edition (2019)

Officieel: Audi R8 V10 Decennium special edition (2019)Met de R8 V10 Decennium viert Audi het tienjarig bestaan van … de R8 V10 benzinemotor.

Exclusieve modellen trekken op tijd en stond de aandacht naar zich toe met een gelimiteerde uitvoering. Zo komt Audi met een R8 V10 Decennium naar buiten in een beperkte oplage van slechts 222 stuks waarbij “Decennium” verwijst naar het Latijnse woord voor tiental. Want de R8 V10 is reeds tien jaar onder ons!

Exclusief voor de R8 V10 Decennium krijgt deze potente sportwagen een matte Daytona Gray koetswerktint mee in combinatie en 20” lichtmetalen velgen en carbon side blades. Hier en daar vinden we matbronzen elementen terug. Mocht je toch wat meer kleur willen is er eveneens keuze uit de Suzuka Gray, Floret Silver, Mythos Black, Ascari Blue en Kemora Gray lakkleuren. Binnenin heerst er een sinistere sfeer met de zwarte bekleding, contrasterende stiknaden en koolstofvezel accenten.

Achteraan ligt uiteraard de 5.2-liter atmosferische V10 in de krachtige Performance uitvoering, goed voor 620 pk / 580 Nm. Daarmee zit je in 3,1 seconden aan 100 km/u en moet een topsnelheid van 331 km/u haalbaar zijn.

Reken op ongeveer 225.000 euro die je moet achterlaten bij de Audi verdeler voor deze gelimiteerde R8 V10 Decennium special edition, wat ongeveer 50.000 euro méér is dan voor een 570 pk sterke R8 V10.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...