Belgische prijs Audi RS5 Sportback (2019): vanaf 87.550 euro

Officieel: Audi RS5 Sportback 2.9 TFSI (2018)De lifestyle Audi RS5 Sportback maakt (eindelijk) zijn intrede!

Met een RS4 Avant en RS5 Coupé prijken er twee aantrekkelijke bolides in de Audi Sport catalogus, in Amerika moe(s)ten ze het doen met een RS5 Sportback. Naar aanleiding van het Autosalon van Genève maakt die nu de Europese oversteek, in België te verkrijgen vanaf 87.550 euro. Bestellingen worden alreeds opgenomen, de eerste exemplaren verwachten we tegen de zomer in het land.

Net zoals de technisch gerelateerde RS4 Avant en RS5 Coupé is de RS5 Sportback voorzien van een potente 2.9-liter TFSI V6, goed voor 450 pk / 600 Nm (206 g/km CO2). In optimale omstandigheden doe je de 0-100 sprint in 3,9 seconden en is een topsnelheid van 250 km/u haalbaar, tenzij je – tegen betaling – liever 280 km/u haalt. Vierwielaandrijving is standaard maar de achterwielen genieten de voorkeur.

De snelste A5 Sportback geniet van een sportieve look & feel dankzij de gekende honinggraadgrille, brede wielkasten/bumpers, grijpgrage remmen, 19” lichtmetaal (optioneel 20”) en menig RS inscriptie/badge. Binnenin heerst er een donkere sfeer met zwarte bekleding, in de personalisatiegids staan er diverse mogelijkheden met leder, alcantara, chroom, contrasterende stiknaden en koolstofvezel. De Sonoma Green tint is exclusief voorbehouden voor de RS5 Sportback!

Lees hier onze rijtest met de Audi A5 Sportback!
Lees hier onze rijtest met de Audi RS4 Avant!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...