Fiat Tipo bereikt de kaap van 500.000 exemplaren

Fiat Tipo bereikt de kaap van 500.000 exemplarenDrie jaar na de lancering van de no nonsens Tipo wist Fiat alreeds een half miljoen exemplaren te bouwen.

Naast meer emotionele modellen zoals de (legendarische) 500 en 124 Spider prijkt er sinds 2016 ook een Tipo in de Fiat catalogus. Een compacte middenklasser (C-segment) die ratio met functionaliteit verenigd, goed voor 500.000 geproduceerde exemplaren in de fabriek van Bursa (Turkije).

Het Fiat Tipo gamma omvat 3 koetswerkvarianten (vierdeurs berline, vijfdeurs hatchback en de praktische Station Wagon break) en vier uitrustingsniveaus (Street, Mirror, S-Design en Sport). Het 500.000ste exemplaar was een Tipo Sport met de 1.6-liter MultiJet DCT (120 pk), voorzien van de knappe Passion Red koetswerkkleur.

Lees hier onze rijtest met de Fiat Tipo SW!
Lees hier onze rijtest met de Fiat Tipo Berline!
Lees hier onze rijtest met de Fiat Tipo S-Design!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...