Premies autoverzekering zijn met 10% gestegen

Premies autoverzekering zijn met 10% gestegenIedere bestuurder is wettelijk verplicht om een WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering) af te sluiten.

Met een WA-verzekering verzeker je de schade die je mogelijk aan derden aanbrengt. Daarnaast zijn er nog andere verzekeringen die je kan afsluiten om schade aan je eigen auto in te dekken, om schade aan inzittende te verzekeren en rechtsbijstand die je ondersteunt bij conflicten die bij schade zijn ontstaan. Je maakt het min of meer zo duur als dat je zelf wilt. Feit blijft dat de premies ieder jaar stijgen. Momenteel zijn de premies met maar liefst 10% gestegen.

Vooral jongeren betalen meer
Jonge bestuurders tot 21 jaar zijn voor verzekeraars een risicogroep. Ze zijn nog onervaren in het verkeer en hebben de naam het gaspedaal veel te ver in te trappen. Daarom betalen de jonge bestuurders een hogere premie dan bestuurders die ouder zijn dan 21 jaar. Vergelijk je de huidige premies met die van 2016, dan valt vooral op dat jongeren van 18 jaar het meest er op achteruit gaan als het gaan om de autoverzekering. Er is een stijging van maar liefst 30% in vergelijking tot 3 jaar geleden.

Ook andere premies zijn gestegen
Ook de zogenaamde ervaren bestuurder gaat meer betalen voor de autoverzekering. Veel verzekeraars merken dat er steeds meer schade vergoed moet worden, waardoor bij een autoverzekering afsluiten een hogere premie betaald moet worden. Uiteraard stijgen de premies voor bestaande verzekeringen net zo hard. Er is meer schade, de auto’s worden steeds duurder en daardoor worden de vergoedingen die verzekeraars uit moeten keren ook steeds hoger. Dit geld moet ergens vandaan gehaald worden en dus wordt dit door de verzekeringsmaatschappijen doorberekend in de premies van hun verzekerden.

Schadevrij rijden loont
Verzekeraars werken met een no-claim korting. Dit betekent dat je korting krijgt op je verzekeringspremie naarmate je schadevrije jaren stijgen. Deze korting loopt heel snel op. Als je bijvoorbeeld de vergelijking maakt tussen een beginnend bestuurder van 18 jaar en een bestuurder die inmiddels 24 is geworden, dan loopt de korting al op tot bijna 1000 euro per jaar. Maak je schade, dan zal je weer zakken op de ladder en stijgt de premie weer.

Verzekeringen vergelijken
Het loont de moeite om online de verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken. Je vergelijkt niet alleen de premie, maar ook de dekking. Hierdoor haal je de meest gunstige premies en verzekeringsvoorwaarden boven water. Er zijn online veel verschillende vergelijkingssites te vinden. Wordt je bijna 21 jaar, dan is het belangrijk dat je opnieuw een vergelijking gaat uitvoeren. Wellicht is de huidige verzekeraar wel gunstig voor bestuurders van 21 jaar en ouder. Je zal hoe dan ook aanzienlijk minder gaan betalen voor je verzekering wanneer je 21 bent geworden. Daarnaast is het aanbod van gunstige premies veel groter en heb je veel meer keuze. Als we allemaal minder schade rijden, zal uiteindelijk de premie weer afnemen. Maar of dat een realistisch streven is?

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...