Officieel: Volkswagen Multivan facelift (2019)

Officieel: Volkswagen Multivan facelift (2019)De praktische VW Multivan profiteert een opfrisbeurt met LED dagrijverlichting, efficiënte dieselmotoren, moderne technologie én een zuiver elektrische variant!

De Volkswagen MultivanBulli in de volksmond – is de meer toegankelijke/luxueuze personenuitvoering van de functionele Transporter die je in diverse uitvoeringen kan krijgen (Caravelle, Califonia, …). Na vier jaar is de tijd rijp om de alreeds zesde generatie Multivan ietwat bij te schaven, het Autosalon van Genève 2019 is het perfecte moment om daarmee naar buiten te komen aldus de Duitsers uit Wolfsburg.

De Multivan 6.1 herken je aan de moderne grille (à la Touareg en Arteon) die doorloopt in de LED lichtblokken met eveneens LED dagrijverlichting. Achteraan prijken er ook scherpere lichtblokken terwijl er in de catalogus nieuwe kleurstellingen en velgen staan. Binnenin prijkt er – indien gewenst – zowaar een digitaal dashboard en de nieuwste generatie van het infotainmentsysteem met 9,2” touchschreen. Met het “Hey Bulli” spreekcommando kan je heel gemakkelijk functionaliteit aanspreken (vb navigatie, multimedia, verwarming, …). Apple CarPlay is ook voorzien.

Onder de motorkap van de Volkswagen Multivan is er momenteel enkel plaats voor een 2.0-liter TDI viercilinder dieselmotor met 90 pk tot maximaal 190 pk, optioneel te combineren met vierwielaandrijving (4MOTION) en/of automatische DSG transmissie. VW laat weten dat ze samen met huistuner Abt werk maken van een zuiver elektrische Multivan die beroep zal doen op een 112 pk sterke elektromotor, op vlak van batterijen (lees: rijbereik) zal er een 38,8 kWh versie en 77,6 kWh versie voorhanden zijn. Wanneer de elektrische Multivan zijn opwachting gaat maken is nog niet duidelijk.

Op vlak van rijhulp- en veiligheidssystemen is de vernieuwde Volkswagen Multivan helemaal bij de les gebracht. Zijwindassistentie is nu standaard (handig meegenomen gezien het riante formaat) en Lane Assist, Rear Traffic Alert, Trailer Assist en Park Assist zijn desgewenst te verkrijgen.

De nieuwe Volkswagen Multivan zal in de herfst van 2019 gecommercialiseerd worden. Prijzen ontbreken op dit moment.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...