Officieel: Ford Focus ST (2019)

Officieel: Ford Focus ST (2019)De nieuwe Ford Focus ST biedt keuze tussen 280 pk (2.3 EcoBoost benzine) of 190 pk (2.0 EcoBlue diesel).

In afwachting van een gloednieuwe hooligan Focus RS krijgen we eerst nog de Focus ST die zonder al te veel extremen een stevige brok sportiviteit met dagdagelijkse bruikbaarheid wil combineren. Opnieuw te verkrijgen in twee koetswerkvormen (Focus hatchback en Focus Clipper break, die laatste mét 1.653 liter bagagevolume), twee transmissies (handgeschakelde zesbak of automaat met zeven versnellingen) en keuze tussen een 2.3-liter EcoBoost benzinemotor (280 pk / 420 Nm) of 2.0-liter EcoBlue diesel (190 pk / 400 Nm).

Met behulp van rev-matching, elektronisch gestuurd mechanisch sperdifferentieel, straffere besturing, subtiele spoiler, dubbele uitlaat, krachtige remschijven, blitse 18” / 19” lichtmetalen velgen met gepast Michelin Pilot Sport 4S rubber, fancy koetswerkkleuren (oa het exclusieve Ford Performance Blue en Orange Fury), Recaro sportzetels en diverse sportieve details rondom krijgt de dynamische meerwaardezoeker zowel show als go. Met behulp van de optionele Performance Pack (zoals bij de Fiesta ST) krijg je nog eens een Track modus, rode remklauwen, launch control en variabele dempers.

Naast krachtige motoren, dynamisch rijgedrag en een sportieve uitstraling geniet de Focus ST van alle nieuwigheden die Ford introduceerde op de reguliere Focus op vlak van connectiviteit, rijhulp en veiligheidssystemen. Daarmee vergroot je het rijcomfort wanneer je van/naar het circuit trekt om daar zoveel mogelijk uit de Focus ST te halen.

De volledig nieuwe Ford Focus ST wordt in de zomer van 2019 gelanceerd in heel Europa, Belgische prijzen volgen later.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...