Ferrari werkt aan V8 Hybrid motor

Ferrari werkt aan V8 Hybrid motorDe iconische sportwagenbouwer uit Maranello komt binnenkort met elektrohulp voor diens sportwagens!

Daar waar we Ferrari steevast associëren met potente benzinemotoren hebben ze reeds enkele hybrides gebouwd, zo was er de gifgroene 599 HY-KERS die dienst deed als prototype en de LaFerrari’s waarbij een V12 benzinemotor enige ondersteuning kreeg van een (krachtige) elektromotor. Nog voor het einde van dit jaar zal Ferrari een V8 hybride-aandrijflijn onthullen terwijl de geruchten over een zuiver elektrische variant (op termijn) ook steeds luider weerklinken. Al is dat pas iets voor 2022.

Met de combinatie van een benzinemotor, elektromotor en batterijtechnologie wil de Italiaanse sportwagenbouwer de uitstoot en het verbruik van het V8 gamma terugdringen. Niet dat de gemiddelde Ferrari eigenaar daarmee moeite heeft, de Europese regelgeving wordt steeds strenger en strenger. Toch moet je niet direct wanhopen, Ferrari CEO Louis Camilleri liet namelijk weten dat de nieuwe V8 Hybrid beter zal doen als de de 3.9-liter V8 die momenteel in de 488 Pista goed is voor 720 pk!

Op het Autosalon van Genève moeten we geen onthulling op elektrovlak verwachten, daarvoor zal Ferrari in het najaar een eigen event organiseren. De eerste leveringen zullen wél al in 2020 plaatsvinden, benieuwd welk model die primeur zal krijgen: 488 opvolger, straffere Portofino of de langverwachte Dino instapversie?

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...