Preview: MINI John Cooper Works GP (2020)

Preview: MINI John Cooper Works GP (2020)MINI komt – tegen 2020 – opnieuw met een potente John Cooper Works GP topversie!

In navolging van de voorgaande – en bijzonder begeerlijke – GP1 en GP2 productiemodellen en de John Cooper Works GP Concept laat MINI nu officieel weten dat er een opnieuw een exclusieve GP in de pijplijn zit. Deze keer goed voor een gelimiteerde productie van 3.000 stuks (ipv 2.000 voor de GP2) maar geen nood om vannacht nog je lokale MINI verdeler uit z’n slaap te halen, pas in 2020 zal de derde generatie John Cooper Works GP het daglicht zien.

Details omtrent de John Cooper Works GP III wil (kan?) MINI momenteel nog niet vrijgegeven, wel mogen we “meer dan” 300 pk verwachten dankzij een doorgedreven ontwikkeling van de bestaande 2.0-liter viercilinder TwinPower Turbo benzinemotor. Aan sportieve details ongetwijfeld ook geen gebrek zo laten de blitse velgen, reusachtige (!) spoiler en dubbele uitlaat alvast zien.

Met de lancering van een John Cooper Works GP uitvoering geeft MINI tussen de lijnen aan dat de huidige generatie op zijn einde loopt, toch kijken we bijzonder hard uit naar de zuiver elektrische MINI Cooper S E. De voorgaande MINI John Cooper Works GP wist een bijzonder snelle Nürburgring rondetijd neer te zetten van slechts 8 minuten en 23 seconden, we mogen er vanuit dat de nieuweling het sowieso beter zal doen. Going out with a bang heet zoiets!

Lees hier onze rijtest met de MINI John Cooper Works GP II!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...