Teaser: Opel Corsa (2019)

Teaser: Opel Corsa (2019)De nieuwste generatie Opel Corsa krijgt (optioneel?) Intellilux LED Matrix verlichting mee, dat is alvast duidelijk.

Op het aankomende Autosalon van Genève zal Opel begin maart het doek van de zesde generatie Corsa halen (codenaam: Corsa F?) die zijn platform deelt met de nieuwe Peugeot 208 die ook nog in 2019 gelanceerd zal worden. Volgens de (marketing)logica krijgen we de komende dagen/weken mondjesmaat de nodige informatie en beeldmateriaal, een Intellilux LED Matrix lichtblok bijt te spits af. Kwestie van het allemaal spannend te maken/houden!

De compacte Corsa stadswagen speelt voor Opel in het B-segment en ook hier zal de driedeurs versie geschrapt worden, enkel dus een vijfdeurs. Omtrent de (latere) introductie van een potente GSI of OPC variant zijn er ook nog heel wat twijfels. Wel komt Opel op termijn met een zuiver elektrische aandrijflijn in de e-Corsa. Als voornaamste krachtbron rekenen we op de 1.3-liter PureTech die intussen zijn intrede maakte in het gamma.

De Opel Corsa werd gelanceerd in 1983, goed voor meer dan 13 miljoen verkochte exemplaren.

Lees hier onze rijtest met de Opel Corsa 1.0T!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...