Opnieuw recordjaar voor de Fiat 500!

Opnieuw recordjaar voor de Fiat 500!Zelfs na een gezegende carrière van 11 jaar blijft de (zeg gerust iconische) Fiat 500 waanzinnig populair!

Als eerbetoon aan de schattige Cinquecento uit ’57 kwam Fiat met de Nuova 500 in 2007 ten tonele die zowel stijlvol, modieus, schattig als compact was. Zeker in stedelijke gebieden is het succes overduidelijk als je het straatbeeld bekijkt, voor wie het wat mannelijker mocht waren er zelfs sportieve Abarth versies voorhanden. Elf jaar na de herlancering zet de Fiat 500 zowaar zijn beste verkoopresultaat neer met 194.000 verkochte exemplaren in Europa! Daarmee is hij ook marktleider met zowaar 15% in zijn segment. Ongezien voor een oldschool Italiaan die zijn technische basis deelde met de Ford Ka!

De 500 wordt wereldwijd verkocht in meer dan 100 landen waarvan 80% buiten Italië, sedert de lancering werden er meer dan twee miljoen 500’s geproduceerd in Tychy (Polen). Het charmante uiterlijk met moderne touch is ongetwijfeld voor een deel verantwoordlijk voor het succes, een feit dat Fiat benadrukte door middel van meer dan 30 special editions te lanceren. Denk maar aan de Riva’s, Gucci’s, Diesel (het modemerk!), Mirror’s, …

Lees hier onze rijtest met de Fiat 500C Riva!
Lees hier onze rijtest met de Fiat 500 Cult!
Rijtest Abarth 595 Competizione
Lees hier onze rijtest met de Abarth 595C Pista!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...