Teaser: Renault Clio (2019)

Teaser: Renault Clio (2019)Renault maakt ons warm voor een kakelverse Clio!

Op maandag 28/01 zal Renault de vijfde generatie Clio aan de wereld voorstellen, een compacte stadswagen die sinds 1990 uitkomt in het B-segment. De Fransen spreken in de eerste (vage) communicatie over “The best Clio ever”, kwestie van de lat per direct hoog te leggen.

Designmatig zal de nieuwe Renault Clio met de prominente grille (inclusief scherpe lijnen en smalle lichtblokken) goed aansluiten bij de recente producten zoals de Kadjar, Talisman en Mégane. De portier voor de achterdeuren zit ook nog steeds (mooi) weggewerkt in de C-stijl!

Omtrent de vormgeving van het interieur zijn er meer vraagtekens, vermoedelijk opteren ze voor een verticaal gepositioneerd infotainmentsysteem dat véél functietoetsen zal vervangen. Op vlak van materiaalkeuze en afwerkingskwaliteit moet de Clio zijn voorganger minstens overtreffen, hetzelfde geldt voor de personalisatiemogelijkheden.

Gezien de sterke technische band met de Nissan Micra hebben we al een goed zicht op eventuele motorisaties. Boven de 1.0-liter driecilinder instapversie verwelkomen we de nieuwe 1.3-liter viercilinder, dieselen zal met de 1.5-liter dCi moeten gebeuren en op termijn volgen er (mild) hybride versies! Net zoals een nieuwe Clio RS én een funky crossover afgeleide.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...