Preview: zuiver elektrische MINI Cooper S E (2019)

Officieel: MINI Electric Concept (2017)Meer details omtrent de lancering, benaming, rijgedrag en motorisatie van de zuiver elektrische MINI Electric komen boven water!

Het Britse MINI viert in 2019 zijn 60ste verjaardag en doet dat alvast in stijl op het 97ste Autosalon van Brussel, doorheen het jaar mogen we ons aan nog meer festiviteiten verwachten. Kers op de spreekwoordelijke verjaardagstaart zal de onthulling van de Cooper S E worden in april, een productiemodel op basis van de MINI Electric Concept.

De MINI Cooper S E driedeurs zal op technisch vlak de nodige expertise/onderdelen delen met de vernieuwde BMW i3 S waardoor we een 184 pk / 270 Nm (0 g/km CO2!) sterke elektomotor mogen verwachten. Met een volle lithium-ion batterijlading (42,2 kWh?) zou een rijbereik van 320 km haalbaar moeten zijn, in de realiteit hou je best rekening met ongeveer 260 km.

Dankzij het enorme motorkoppel zal de Cooper S E EV op prestatievlak niet moeten onderdoen ten opzichte van de Cooper S evenknie, ook qua rijplezier mag/zal de elektrische MINI niet teleurstellen. (Via)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...