Autosalon Brussel 2019: Hyundai Line-up

Autosalon Brussel 2019: Hyundai Line-upNaast een breed gamma van kleurrijke crossovers en SUV’s komt Hyundai met de nodige nieuwigheden naar het Autosalon van Brussel, de vernieuwde i40 is zelfs een wereldpremière!

Voorzien van een (beperkte) opfrisbeurt moet de Hyundai i40 Wagon – de i40 Berline versie lijkt verdwenen te zijn? – terug wat sterker voor de dag komen in het competitieve D-segment. Behalve de visuele make-over met nieuwe personalisatiemogelijkheden en extra veiligheidssystemen is de introductie van de 1.6-liter CRDi dieselmotor (ipv de 1.7 CRDi) dé grootste nieuwigheid, wederom te verkrijgen met 115 pk / 280 Nm of 136 pk / 320 Nm. Die zuinige dieselmotor zit bovendien ook in de i30 familie die pronkt met enkele esthetische nieuwigheden!

Het brede SUV gamma van Hyundai mag uiteraard niet ontbreken op de Heizel, zo is de reusachtige Santa Fe gloednieuw, de populaire Tucson volledig vernieuwd (inclusief mild hybride versie!) en de Kona crossover is nog steeds vrij nieuw. Allen zijn ze voorzien van karaktervolle/stoere looks, efficiënte motoren en moderne gadgets op vlak van rijhulp, veiligheid en infotainment. Nog praktischer is de H-1 die te verkrijgen is als praktische Van of People voor personenvervoer, beide versies genieten van diverse updates op vlak van design, interieur, motorengamma en uitrusting!

Gezien de toenemende interesse voor elektrische wagens krijgt de zuiver elektrische Kona Electric EV (die 449 km ver geraakt voor slechts 35.000 euro) een prominente plaats net zoals de NEXO SUV die op waterstof rijdt! De NEXO kan momenteel enkel H2O tanken in Zaventem, technisch gezien bezit deze vooruitstrevende en milieuvriendelijke brandstofvorm misschien wel hét grootste toekomstpotentieel op vlak van alternatieve (ecologische!) aandrijflijnen. Hyundai heeft bovendien ook nog steeds de IONIQ in de catalogus staan, een moderne gezinswagen die je zowel als Hybrid, Plug-in Hybrid of Electric kan krijgen!

Naast alle functionele, praktische en ecologische mogelijkheden staat er bij Hyundai in Paleis 7 ook het nodige rijplezier in de vorm van de i30 Fastback N. Die combineert het geniale succesrecept van de i30 N hatchback met de sexy vormgeving van de i30 Fastback! Nog meer sportiviteit vinden we hier in de vorm van de i20 WRC bolide van Thierry Neuville die zich laatstleden voor de tweede keer tot vice-kampioen rally kroonde. Derde keer, goede keer voor onze sympathieke landgenoot?!

De Hyundai Kite Concept Car is dan weer een elektrische designoefening van Hyundai Design Centre Europe en het Istituto Europeo di Design (IED). Deze zuiver elektrische zandbuggy met twee zitplaatsen kan omgebouwd worden tot een eenzitsjetski, de perfecte testcase om na te gaan hoe de jonge designers naar de toekomst van een gebruiksvriendelijke/leuke auto kijken.

Na de indrukwekkende bezigheden van de TNT Crew vorig jaar zullen er dit jaar opnieuw spectaculaire trampoline-acts te zien zijn op de stand van Hyundai!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...