Autosalon Brussel 2019: Ford Line-up

Autosalon Brussel 2019: Ford Line-upFord komt naar het 97ste Autosalon van Brussel met een breed aanbod van vrijetijdsvoertuigen, SUV’s, Active crossovers en de aantrekkelijke Performance modellen!

Officieel draait het Autosalon omtrent (lichte) bedrijfs- en vrijetijdsvoertuigensalon dus laat Ford deze kans niet onbenut om de nieuwe Transit Custom Plug-in Hybrid en Transit Custom Nugget camper te presenteren in Paleis 6. De plug-in hybride bestelwagen combineert de gekende 1.0 EcoBoost benzinemotor met een slimme elektromotor en een compacte, vloeistofgekoelde lithium-ionbatterij waardoor er een zuiver elektrisch rijbereik van 50 km voorhanden is! Dit zonder aan het immense laadvolume te raken van de Transit! De Ford Transit Custom Nugget is dan weer de ideale campervan voor zonnige roadtrips deze zomer.

De Ford Mondeo Clipper Hybrid beleeft hier in praktische break-vorm zijn wereldpremière, de 187 pk sterke aandrijflijn met slimme automaat komt over van de Mondeo Hybrid vierdeurs. Hier werkt een 2.0-liter viercilinder samen met een lithiumionbatterij (1,4 kWh) om zoveel mogelijk energie te recupereren en waar nodig te gebruiken.

Op vlak SUV’s kijken we bij Ford naar de vernieuwde Edge die het vanaf heden met een verfijnde look, extra technologieën (veiligheid/connectiviteit/rijhulp) en nieuwe motorisaties doet. Zo is er een 2.0-liter EcoBlue (biturbo) dieseltopper met 238 pk / 500 Nm en een 8-traps automaat. De Focus Active valt met zijn verhoogde zitpositie, specifieke interieuraankleding en een avontuurlijk ogend koetswerk eerder onder de crossover noemer en vervoegt het Active gamma van de Ka+ en Fiesta. Zowel te verkrijgen als Focus Active als praktische Focus Clipper Active!

Met de Mustang Bullit en Ranger Raptor is het blitse Ford Performance gamma ook vertegenwoordigd op de Heizel. Die eerste is een gelimiteerde uitvoering van de Mustang V8 die Steve McQueen’s avonturen uit ’68 eert met unieke details en 460 pk! De Ranger Raptor maakt (eindelijk!) de Europese oversteek, hetzij met de 2.0-liter EcoBlue dieselmotor (213 pk / 500 Nm) en de nodige upgrades om zo goed als elk terrein te overwinnen.

De Ford GT racewagen kan je in Paleis 1 ontdekken bij de Dream Cars.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...