Officieel: Lamborghini Huracan EVO facelift (2019)

Officieel: Lamborghini Huracan EVO facelift (2019)De vernieuwde Lamborghini Huracan gaat vanaf nu als Huracan EVO door het leven.

Zoals verwacht heeft de Italiaanse SUV/sportwagenbouwer uit Sant’Agata Bolognese het doek van de vernieuwde Huracan gehaald. Op visueel vlak verwelkomen we hier een aangescherpte voorbumper, verse 20” Aesir velgen, subtiele spoiler achteraan en twee centraal geplaatste uitlaatmonden. We gaan er vanuit dat zowel de reguliere Huracan coupé, Huracan Spyder en hun respectievelijk achterwielaangedreven versies (met iets minder vermogen) van deze opfrisbeurt genieten, de Huracan Performante (Spyder) zijn beurt komt later wel.

Binnenin werd de middenconsole volledig opgeruimd in het voordeel van een verticaal gepositioneerd 8,4” infotainmentsysteem met moderne technologie zoals Apple CarPlay en Android Auto. Op technisch vlak krijgt de Lamborghini Huracan EVO ondermeer aangepaste dempers en achterwielsturing mee. Dat eerste zorgt voor meer comfort/scherpte wanneer nodig terwijl die tweede méér wendbaarheid (lage snelheid) of stabiliteit (hoge snelheid) genereert.

De atmosferische 5.2-liter V10 blijft zoals de efficiënte vierwielaandrijving en sportautomaat trouw op post, hetzij vanaf nu 640 pk / 600 Nm sterk wat identiek is aan de Performante uitvoering. Desondanks een leeggewicht van 1.422 kg doet deze blitse Italiaan slechts 2,9 seconden over de 0-100 sprint, bij 325 km/u zit hij wel aan het einde van zijn latijn.

Bestellingen voor de vernieuwde Huracan worden vanaf heden opgenomen bij Lamborghini Brussels in Drogenbos, de eerste leveringen zijn voorzien voor de lente van 2019. Prijsmatig moet je rekenen op een goede 200.000 euro in basisvorm.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...