Preview: zuiver elektrische Volkswagen ID (2020)

Preview: elektrische Volkswagen ID (2020)Het zuiver elektrische ID gamma van Volkswagen maakt zich klaar voor een stevig EV-offensief!

Na enkele interessante concepten wordt het nu écht menens voor Volkswagen en het zuiver elektrische ID (sub)gamma. In de loop van 2019 volgt de onthulling van de ID (Neo?) hatchback – met de buitenafmetingen van een Golf – en tegen 2020 moet die in de lokale showroom staan blinken. In de komende jaren krijgt die daar dan het gezelschap van een elektrische crossover, berline, break én zelfs een microbus, allemaal onder de ID noemer!

Voor het 100% elektrische ID gamma heeft de Duitse autobouwer een gloednieuw platform (MEB) gebouwd dat perfect inspeelt op de elektrische/moderne noden. Wat we op visueel vlak mogen verwachten is nog afwachten geblazen (durven ze eens radicaal uit de hoek te komen?), wel is al geweten dat er naast de nodige personalisatie (met 20” velgen!) en gadgets (head-up display, digitaal dashboard, …) ook de nodige binnenruimte voorzien is. De optimisten vergelijken het zelfs graag met dat van de Passat.

De elektromotor van de Volkswagen ID levert 170 pk / 300 Nm aan de achteras en zou – op papier – 550 km ver moeten geraken, in de praktijk moet dat een werkbaar rijbereik van 400+ km geven. De ID zal in de VW fabrieken van Dresden en Zwickau van de band rollen, vermoedelijk aan een soortgelijke vanafprijs als de huidige e-Golf. Reken dus op 40.000 euro in basisvorm!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...