Belgische prijs Volkswagen Golf GTI TCR (2019): vanaf 39.990 euro

Officieel: Volkswagen Golf GTI TCR (2018)De blitse Golf GTI TCR hommage aan het succesvolle TCR racekampioenschap staat voor jou klaar bij de lokale Volkswagen verdeler!

Traditiegetrouw brengt Volkswagen een sportief prototype (concept) mee naar de internationale Wörthersee GTI meeting. De laatste keer stond er een Golf GTI TCR Concept te blinken die de sportieve successen van de Golf GTI uit het Touring Car Racing kampioenschap nogmaals in de kijker zette. In de wandelgangen werd er toen al gefluisterd omtrent een (gelimiteerde?) productie, nu staat de Golf GTI TCR gewoon in de configurator van Volkswagen België. En op het Autosalon van Brussel!

De straatlegale Volkswagen Golf GTI TCR rekent op de 2.0-liter TSI benzine viercilinder, goed voor 290 pk / 380 Nm (153 g/km CO2). In tegenstelling tot de Golf R is de GTI TCR voorwielaangedreven en voorzien van de DSG7 automaat. Vanuit stilstand zit je dankzij Launch Control in 5,6 tellen aan 100 km/u, bij 250 km/u zit je aan de gelimiteerde topsnelheid. Zonder begrenzer zou deze snelle Duitsers doorlopen tot 264 km/u wat hem tot snelste Golf promoveert!

Standaard verlaat deze driedeurs Golf GTI TCR de fabriek in het grijs, wit of rood (Pure Grey, Pure White of Tornado Red voor de liefhebbers) met 18” velgen, sperdifferentieel vooraan, aangepaste bumpers, geperforeerde remschijven, contrasterende stiknaden en een unieke zetelbekleding, wie wil kan het geheel gerust verder personaliseren/aandikken.

De bestellijnen gaan open met een vanafprijs van net geen 40.000 euro, voor een reguliere Golf GTI met 245 pk betaal je minimaal 35.640 euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...