Waarom kiezen voor rechtsbijstand bij een autoverzekering?

Waarom kiezen voor rechtsbijstand bij een autoverzekering?Enkel en alleen het allerbeste voor je geliefde auto!

Een nieuwe wagen kopen brengt steeds een hoop prangende vragen met zich mee, zelfs na een bezoek aan het Autosalon van Brussel. Zo moet je naast het kiezen van een merk, model, kleur, opties, koetswerkvorm (break, suv, berline, compacte stadswagen), brandstoftype (benzine, diesel, hybride) en banden (high performance, budget, all-seasons) ook nog eens rekening houden met een breed aanbod aan autoverzekeringen. Niet enkel voor mocht je zelf een (kleine?) fout begaan maar voornamelijk om onnodige (financiële) problemen te vermijden wanneer je in contact zou komen met andere brokkenpiloten, natuurschade, glasbreuk, brand of diefstal.

Een autoverzekering (Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) of Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA)) is een wettelijke verplichting doorheen de Europese Unie maar omvat standaard enkel een tussenkomst voor de door jou veroorzaakte schade aan anderen. Je verzekeraar kan de dekking desgewenst uitbreiden tot de opgelopen schade, waardeverlies, rechtsbijstand, pechverhelping, inzittendenverzekering tot zelfs een verlenging van de aanschafwaarde. Welke formule het beste bij jouw situatie past is volledig afhankelijk van allerhande factoren als leeftijd, voorgeschiedenis en het aankoopbedrag van de wagen in kwestie.

Steeds meer en meer automobilisten opteren voor een aanvullende rechtsbijstandverzekering waarbij de verzekeraar de nodige juridische bijstand levert voor het verhalen van materiële/lichamelijke schade bij de tegenpartij en dit doorheen heel Europa (inclusief IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Zwitserland, …) Zo geniet je zowel in het binnen- als buitenland van gespecialiseerde steun in deze complexe/technische materie en de financiële tussenkomst voor externe deskundigen (zowel raadgevende als gerechtsdeskundigen).

In de meeste gevallen draait het bij ongevallen en verkeersinbreuken uit op een minnelijke schikking wat voor beide partijen de beste oplossing is zonder rompslomp. Wanneer de tegenpartij overduidelijk in fout is maar – wegens omstandigheden – weigert te betalen, kan de aanvullende rechtsbijstandverzekering ook tussenbeide komen. Bovendien vallen contractuele (concessiehouder, carrosserie, carwash) of administratieve (inschrijvingstaks, autokeuring, belasting op inverkeerstelling) geschillen hier eveneens onder!

De ideale rechtsbijstandverzekering is ook hier afhankelijk van diverse persoonlijke factoren, anderzijds weegt de beperkte kostprijs op jaarbasis niet op tegen eventuele tegenslag met verregaande juridische (en dus kostelijke) gevolgen. Via de website van Allsecur kan je in een handomdraai een aanvullende verzekering voor je auto afsluiten en dit voor de beste prijs, volledig afgestemd op jouw noden en wensen. Bij sommige verzekeraars zit reeds een rechtsbijstandverzekering al bij een brandverzekering, familiale aansprakelijkheid of ongevallenverzekering al durft de dekking dan wel eens mager uitvallen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...