Officieel: McLaren 720S Spa 68 Collection (2018)

Officieel: McLaren 720S Spa 68 Collection (2018)McLaren eert het eerste Belgische F1 succes van Bruce McLaren met een bijzonder gele 720S Coupé.

Exact vijftig jaar geleden won Bruce McLaren met zijn gelijknamige raceteam voor de eerste maal de Belgische Grand Prix en dat vieren de Britten met een gelimiteerde Spa 68 Collection uitvoering. Slechts drie exemplaren zullen er gebouwd worden op vraag van McLaren Brussels die ook de verkoop op zich neemt, daarvan is er nog slechts één exemplaar voorhanden.

De McLaren 720S Spa 68 Collection is een creatie van het McLaren Special Operations (MSO) team dat zich frequent bezig houdt met speciale/unieke uitvoeringen te bouwen. Elke Spa 68 Collection is voorzien van de exclusieve Anniversary Orange lakkleur en Satin Black 5 Twin-Spoke Lightweight velgen, hier en daar prijkt ook de layout van het F1 circuit van Spa-Francorchamps op de snelle sportwagen. Naast een uniek toewijdingsplaatje in het interieur prijkt er een Spa 1968 inscriptie op de sleutel.

Motorisch zijn er geen wijzigingen, de 720S Spa 68 Collection is dus goed voor 720 pk / 780 Nm waarmee je 0-100 sprintjes kan doen in 2,9 seconden (!!) en een topsnelheid van 341 km/u haalbaar moet zijn.

Lees hier onze rijtest met de McLaren 720S Coupé!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...