Autosalon Brussel 2019: Suzuki Line-up

Rijtest Suzuki Jimny 1.5i 2018 (2018)SUV’s, downsizing, ontdieseling en de publieke heropstanding van de funky Jimny, dat staat er bij Suzuki op het programma voor het Autosalon van Brussel 2019!

Net zoals vorig jaar trekt Suzuki een kleurrijke stand op in Paleis 3 met wereldstad Tokio als basisthema, naar goede gewoonte met de nodige (rand)animatie naast een breed gamma aan personenwagens!

Voor het eerst zal dat zonder de 1.6 DDiS dieselmotor zijn want de Japanse autoconstructeur schrapte deze volledig uit het aanbod, gelukkig hebben ze met de efficiënte BoosterJet benzinemotoren een (w)aardig alternatief voorhanden. De Vitara en S-Cross zijn overigens ook te verkrijgen als CNG (aardgas) versie terwijl Suzuki hard werkt aan een gamma van (plug-in) hybridemotoren, al zullen we daarvoor nog tot 2020 op moeten wachten.

De funky Swift tekent present op het 97ste Autosalon van Brussel als reguliere benzineversie, als veelzijdige Swift 4×4 en sportieve Swift Sport. Die laatste doet het met slechts 140 pk maar kan direct overtuigen met zijn speels weggedrag en dynamische inborst, less is dan ook more!

De Vitara crossover werd vorig jaar opgefrist met een nieuwe (doch beperkte) vormgeving, LED lichtblokken, nieuwe kleuren en een opgewaardeerd interieur. Op vlak van rijhulpmiddelen geniet de Vitara eveneens van enkele nieuwigheden zoals dodehoekverklikkers, actieve spoorassistent, verkeersbordenherkenning, cruise control, …

Daarnaast zal de gloednieuwe Suzuki Jimny ook de nodige aandacht scoren op het aankomende Autosalon. Desondanks de hoekige vormgeving en ietwat sober interieur weet de vierde generatie Jimny vanaf de eerste seconde indruk te maken met zijn ongelooflijke terreinkwaliteiten, scherpe prijs en ingebakken karakter. Al zijn er intussen wachtrijen gezien het enorme succes en de beperkte Europese productie…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...