Autosalon Brussel 2019: Nissan Line-up

Autosalon Brussel 2019: Nissan Line-upNissan pronkt met de vernieuwde Qashqai bestseller én diverse specials editions op het Autosalon van Brussel 2019.

De Japanse autoconstructeur strijkt neer in Paleis 5 tijdens het Autosalon en neemt daarvoor 15 wagens mee, gaande van de stedelijke/kleurrijke Micra tot de befaamde Godzilla sportwagen en van de zuiver elektrische Leaf tot een breed gamma aan bedrijfs- en utilitaire voertuigen. Al gaat de aandacht vermoedelijk naar de vernieuwde Qashqai die sinds jaar en dag puike verkoopcijfers weet neer te zetten.

Om dat succes te verlengen kreeg de Nissan Qashqai een opfriskuur met een nieuwe grille, LED verlichting, extra personalisatiemogelijkheden, kwalitatievere materialen en nieuwe gadgets/rijhulpmiddelen zoals het klassieke facelift recept het voorschrijft. Interessanter is de nieuwe 1.3-liter benzinemotor die hier zijn opwachting maakt met 140 pk of 160 pk, al dan niet gekoppeld aan een eveneens nieuwe zeventraps DCT automaat met dubbele koppeling. Dieselrijders worden hier niet vergeten met een opgewaardeerde 1.5-liter dCi viercilinder met méér vermogen en minder verbruik. Iets groter/ruimer is de X-Trail SUV die ook de nieuwe benzinemotor meekrijgt.

Terwijl de meeste automerken nu pas met zuiver elektrische wagens komen heeft Nissan al jaren de Leaf in het gamma. Met de laatste update is de batterij nu 150 pk / 40 kWh sterk waardoor je een rijbereik van ongeveer 300 km krijgt. Tijdens die emissieloze kilometers geniet je van het nodige comfortabel en gebruiksgemak! De e-NV200 bestelwagen gebruikt diezelfde batterij/aandrijflijn en vormt daarmee een praktische oplossing voor de zakelijke gebruiker op vlak van last mile delivery!

Tijdens zijn (haar?) carrière van slechts 8 jaar werden er maar liefst één miljoen Nissan Juke’s verkocht desondanks zijn unieke vormgeving. De funky crossover afficheert op de Heizel zijn vele personalisatiemogelijkheden en nieuwe rijhulpmiddelen. De Nissan GT-R blijft desondanks zijn stevige leeftijd behoorlijk populair, deze Godzilla combineert dan ook extreme prestaties met een veilige/stabiele wegligging aan een onklopbare prijs.

Op vlak van speciale uitvoeringen lanceert Nissan op het aankomende Autosalon van Brussel de Navara N-Guard, Navara OFFROADDER AT32 en een sportief aangeklede Micra.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...