Officieel: MINI John Cooper Works facelift (2018)

Officieel: MINI John Cooper Works (2018)De potente MINI JCW’s zijn terug!

Na de deugddoende facelift, 7-traps automaat en extra hulpmiddelen voor de MINI 3-deurs, 5-deurs en Cabrio bleef het jammer genoeg zeer stil omtrent de speelse JCW (John Cooper Works) derivaten. Deze positioneren zich traditiegetrouw bovenaan het gamma en komen met een dynamisch rijgedrag en sportieve opsmuk maar met de strenge WLTP eisen waren ze even geen prioriteit voor het Britse merk. Tot groot jolijt van de trouwe fans/bestuurders komt daar begin volgend jaar verandering in!

Zo voldoen de MINI John Cooper Works en MINI John Cooper Works Cabrio vanaf nu aan Euro 6d-TEMP uitstootnorm dankzij technische aanpassingen (lees: hokus spokus) met de benzinemotor en de installatie van een benzinepartikelfilter in de sportuitlaat. De 2.0-liter viercilinder benzinemotor levert nog steeds 231 pk in combinatie met een beperkt verbruik (op papier) van ongeveer 7 liter per 100 km. Standaard gekoppeld aan een manuele versnellingsbak met zes verzetten voor een betrokken rijsensatie, veelrijders kunnen opteren voor de 8-traps Steptronic automaat.

Naast het krachtige motorblok voorziet MINI het topmodel van de 3-deurs en Cabrio reeks van de nodige visuele addenda zoals 17” lichtmetalen velgen, grijpgrage remmen met rode remklauwen, sportzetels, sportophanging en enkele aerodynamische tweaks.

De MINI JCW’s maken hun blijde (her)intrede op het Autosalon van Brussel in januari, tegen maart moeten de eerste exemplaren leveraar zijn.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...